Vistas de página en total

jueves, 27 de octubre de 2011

El paisatge és dinàmic?

Per distingir uns paisatges d'altres s'utilitza el concepte: UNITAT DE PAISATGE --> Porció del territori caracteritzada per una combinació específica de components paisatgístics de naturalesa ambiental, cultural, perceptiva i simbòlica, així com de dinàmiques clarament recognoscibles que li confereixen una idiosincràsia diferenciada de la resta del territori. Font: Observatori del paisatge.




TENDÈNCIES ACTUALS DEL PAISATGE

a.La simplificació del mosaic AGROFORESTAL a causa de la regressió de les activitats agràries i l'augment de la superfície forestal.
b.Dispersió dels nuclis urbans en el paisatge  ( exemple: àrees residencials).
c. Domini d'elements relacionats amb el transport i les grans infraestructures. ( exemple: nusos viaris).
d. Presència d'elements relacionats amb el sector terciari  com centres comercials.

LLEI DE PAISATGE DE CATALUNYA 2005. Protecció, gestió i ordenació del paisatge .

 



Informe d'impacte i integració paisatgística:



 



Exposició escrita que té per objecte avaluar la idoneïtat i suficiència dels criteris o les mesures adoptades en els estudis d'impacte i integració paisatgística per integrar en el paisatge les actuacions, usos, obres o activitats a realitzar.
Font: Decret 343/2006, de 19 de setembre, pel qual es desenvolupa la Llei 8/2005, de 8 de juny, de protecció, gestió i ordenació del paisatge, i es regulen els estudis i informes d'impacte i integració paisatgística

GLOSSARI:
 PEIN -Xarxa europea natura 2000-impacte ambiental- paratge natural-reserva natural- parcs naturals.

Pedraforca.jpg Pedraforca



Catàleg de paisatge:



Documents de caràcter descriptiu i prospectiu, aplicables als àmbits territorials, que determinen la tipologia dels paisatges de Catalunya, n'identifiquen els valors i estat de conservació i proposen els objectius de qualitat que han de complir.
Font: Llei de protecció, gestió i ordenació del paisatge

No hay comentarios: