Vistas de página en total

viernes, 11 de noviembre de 2011

Tiempos Modernos ( Revolució Industrial)

Alumnes de 4t d'ESO. Cal resoldre les preguntes després de fer-ne un petit visionat i  opcionalment fer-ne un comentari al bloc.



4 comentarios:

Albert Baldó dijo...

Albert Baldó Canut

A través d'aquest vídeo podem observar molt visualment el que seria la Primera Revolució Industrial. Per una banda les fàbriques es concentren en un mateix lloc, on es dirigeixen tots els obrers. Per altra banda podem observar la divisió del treball en la cadena de muntatge, en que cada obrer està especialitzat a una tasca determinada del procés productiu.
D'aquesta manera els obrers estan sotmesos a treballar al ritme que la màquina imposa.
A l'haver-hi aquesta especialització en un punt determinat de la cadena de muntatge, el treball sempre és el mateix i acaba sent psicològic. Un exemple clar és quan Chaplin té el seu temps de descans i continua fen el seu moviment o quan Chaplin comença a donar voltes per la fàbrica, va engegant les màquines i automàticament els obrers es posen a treballar.

Lydia Casanova 4t ESO A dijo...

El fragment de la película 'Tiempos Modernos' que he visionatera una crítica a la ambició dels empresaris en la Revolució Industrual per augmentar la seva producció.
En la película es mostra un sistema de producció en cadena que, per ordre del cap (el qual observa tot el que pasa a travès d'una càmera) cada cop va més ràpid. L'objectiu d'augmentar la velocitat de la cadena és augmentar la producció. Amb aquest mateix objectiu el cap no permet ni un minut de lleure els treballadors, fins al punt de proposar-se utilitzar una màquina per dònar-los de menjar mentre treballen i així suprimir el temps no-productiu en el qual menjaven els treballadors.

Lluís Domínguez dijo...

Aquest video, fet per Charles Chaplin, critica la revolució industrial en el punt en què volien substituir els homes per màquines i es creia que les màquines ho podien fer tot. A més, pel que es veu al video els empresaris no es preocupaven per les condicions de treball dels empresaris i els obligaven a treballar sense descans i amb la màxima exigència com si fossin màquines, només per buscar el màxim benefici. Això es veu molt clar quan apareix el cap en una pantalla i diu que no es produeix prou, que s'ha d'augmentar i la velocitat augmenta i li marquen clarament a Chaplin que treballi més ràpid.

Anónimo dijo...

En aquesta pel.lícula podem veure una crítica al nou sistema industrial modern on les màquines substitueixen,d'alguna manera a les persones.En aquesta època aprofitant la industrialització, els empresaris tracten de treure el màxim benefici a costa dels treballadors, que tenen unes condicions laborals bastant pobres.Tot això està explicat com una comèdia on Charles Chaplin és la peça que no encaixa en aquest sistema del qual se'n riu.
M'ha fet gràcia el tros on surt una màquina perquè els treballadors puguin esmorzar sense moure's del seu lloc de treball. Que fort!
El que he vist m'ha agradat,quan tingui temps la veuré sencera!
Adriana Pujol