Vistas de página en total

domingo, 9 de enero de 2011

ART ROMÀ

En aquesta web podeu trobar bons materials per preparar la selectivitat.
Com també el seu diccionari d'Art. ( En castellà).


MATERIAL PREVI.

Introducció a l'Arquitectura romana.







Altres powers de professors interessants.










Material de reforç.

5 comentarios:

Laura Calvo Zafra dijo...

Sóc la Laura Calvo Zafra d'història de l'art de 2n. Et deixo el meu comentari:

El vídeo sobre Roma que hem vist avui m’ha semblat molt interessant. Encara que la majoria de les coses que comentava ja les hem estudiat a llatí, aporta força informació en poc temps, ben explicada i gens avorrida, amb imatges i mapes que ajuden a situar-se. A més, barreja l’explicació de cada etapa (monarquia, república i imperi) amb art de la mateixa època, per exemple l’escultura d’influència etrusca que apareix al principi en l’explicació de la monarquia. D’aquesta manera també et pots fer a la idea de com treballaven l’art en aquella època.
A mi el que m’agradaria aprendre és la vida a Roma, ja sé les etapes, l’estructuració dels diferents governs i moltes altres coses que hem estudiat anteriorment. Ara preferiria saber com vivien realment els romans. Però entenc que per una assignatura com història de l’art no és molt viable (ja que no és ni arquitectura, ni escultura, ni pintura), per tant m’agradaria aprendre més sobre la construcció de grans edificis com l’amfiteatre, del qual sempre he sentit admiració.

Fins demà.

Anónimo dijo...

Comentari sobre el vídeo de Arte y Historia.
Crec que aquest vídeo té una gran utilitat però només per les persones que ja tenen uns coneixements anteriors sobre la història del món romà. Es a dir, per a una persona que no té cap coneixement, sobre els esdeveniments històrics que caracteritzen la història de Roma, no és de gran utilitat perquè té un contingut fluix i poc profund, no obstant per una persona, que ja té una base, és molt útil perquè serveix per refrescar les diverses dates,etapes i personatges destacats.
Respecte al contigut del video crec que tota la part de la història no caldria aprofundir-la a classe però el que necesitaria seria rebre informació de tot tipus sobre l'art romà.
Finalment, afegir que la projecció del video ha estat un bon métode per tal de refrescar tot el que ja haviem après anteriorment.

Rut Villalonga

Carlota Managuerra Carbajo dijo...

Després d'haver vist aquest vídeo he de dir que realment no m'ha aportat cap coneixement que no sabia prèviament sinó que més aviat m'ha servit per recordar aspectes de la història de Roma que havia oblidat. Un d'ells és el fet que Roma, en un principi, fos un lloc de pas per a rutes comercials. També m'ha servit per recordar d'algunes dates que havia oblidat (com que l’any 202 aC els romans van poder vèncer els cartaginesos a la Batalla de Sama, que l’ant 44 aC Juli Cèsar va ser assassinat i que l’any 71 dC es va construir el Coliseu).

Tot i que he trobat el vídeo bastant complert, m’agradaria afegir alguns aspectes que considero importants o, si més no, anecdòtics. El primer d’ells és que el vídeo no ha comentat en cap moment com era la societat de Roma durant les etapes ni que havia tres grups socials ben diferenciats en totes les etapes: els esclaus, els patricis i els plebeus. Crec que hagués estat interessant si el vídeo hagués explicat com van anar variant les relacions entre aquests grups socials durant les etapes de Roma. El segon aspecte que vull afegir és purament anecdòtic: el vídeo no ha dit en cap moment que els arcs monumentals es construïen quan es guanyava una guerra que s’havia produït en territori estranger. També crec important mencionar que Constantí va ser qui va legalitzar la religió cristiana durant el seu govern. Considero això interessant ja que el cristianisme ha estat una religió que ha tingut molt de pes al món occidental europeu, tant en la vida com en l’art. Prova d’això és que la majoria de l’art sorgit després de la caiguda de l’Imperi Romà d’Occident (és a dir des de l’Edat Mitjana) és de caire cristià. Finalment, opino que el vídeo hauria d’haver mencionat la corrupció que havia a l’Imperi Romà durant les seves últimes dècades. Aquesta corrupció estava promoguda, especialment, des de l’exèrcit, on els bàrbars havien accedit ja que podien obtenir la ciutadania romana amb molta facilitat, fet que va acabar provocant la desaparició de l’Imperi Romà d’Occident i la consolidació de l’Imperi Romà d’Orient com a un imperi totalment diferent al que havia estat el d’Occident.
Tot i els aspectes comentats he de dir que el vídeo no m’ha semblat pas inadequat i, com ja he dit abans, m’ha servit per recordar conceptes de l’any passat (i fins i tot d’aquest any) que havia oblidat.

Anónimo dijo...

L'art en l'època del Imperi hem sembla molt interesant perqué és el més estilitzat. En conjunt aquest video ajuda a fer-se una visió global del context històric en que es desenvolupa l'art romà. Crec que és molt útil com a introducció del tema.

M'agradaria profunditzar el paper de la dona en Roma, com era la seva vida diària sobretot la de les filles o mullers de grans personalitats. També crec es es molt atractiva la representació de la mitologia en l'art.

Manon

Anónimo dijo...

En el vídeo a comentar s’explica la història de Roma breument resumida des de la seva fundació al 753 aC amb Ròmul i Rem fins la seva caiguda cap al 476 dC. Penso que el vídeo aporta una informació essencial i bàsica per començar a estudiar la historia de Roma, sigui quin sigui el seu àmbit, ja que el primer pas és el context històric. Per altra banda, penso que s’ha de tenir un coneixement anterior sobre la seva historiografia perquè apareixen noms d’emperadors i ciutats que sense haver estudiat anteriorment sonarien desconeguts. Tot i així, penso que és un vídeo molt ben resumit amb la informació acuradament destreta.

Personalment m’agradaria aprofundir en els temes de la societat a la vida romana. En una ocasió al vídeo (min 6) es parla del model de vida urbà i dels costums com també de les parts de la domus i aquests conceptes em ballen lleugerament. A part d’això els noms de les ciutats on Annibal derrota els romans a la segona Guerra Púnica també em serien difícils de reconèixer. En definitiva em sembla un vídeo molt interessant i molt útil per poder refrescar coneixements que s’han oblidat.